Veelgestelde vragen

Kan een osteopaat iets voor mij betekenen?

U gaat naar de osteopaat voor de behandeling van klachten van:

  • het bewegingsapparaat (schouder, nek en rugklachten)
  • het hoofd (kaakklachten, hoofdpijn)
  • het zenuwstelsel (uitstralingspijn)
  • de organen (zoals maag en darm)
  • sportblessures
  • gynaecologische klachten (zoals bekkeninstabiliteit)
  • klachten die samenhangen met een burn out en/of vermoeidheid

Bij terugkerende klachten kan een osteopaat in het bijzonder iets voor u betekenen.

Kijkt u voor de volledigheid naar de klachtenlijst of neemt u telefonisch of per mail contact met ons op.

Is osteopathie een erkende vorm van gezondheidszorg?

Jazeker, een erkende osteopaat heeft D.O. achter zijn naam staan en is lid van het NRO (Nederlands Register Osteopathie).

De vergoeding die uw ziektekostenverzekering biedt, geldt uitsluitend voor erkende osteopaten.

Hoe vaak word ik behandeld?

Een osteopaat behandelt uw klachten in eerste instantie 3 tot 4 keer (bij consulten van een uur), dan moet er een merkbare verbetering van de klachten hebben plaatsgevonden. De periode tussen de behandelingen varieert van 1 week tot 3 maanden. Het lichaam heeft tijd nodig om in evenwicht te komen.

Wat kan ik verwachten van een consult?

Tijdens uw eerste afspraak vindt een gedegen onderzoek plaats. Dit start met een vraaggesprek over uw specifieke klachten, waarvoor het eerder door u ingevulde vragenformulier de basis vormt. Alle klachten worden samen doorgenomen. Het vragenformulier ontvangt u per mail na het (digitaal) maken van uw eerste afspraak.

Na het gesprek wordt aanvullend een aantal testen gedaan. Hierdoor worden meer osteopatische indicaties verkregen. Deze vormen de basis van het op te stellen behandelplan. De testen vinden ook plaats om uit te kunnen sluiten dat sprake zou kunnen zijn van een ernstige aandoening, waarvoor doorverwijzing noodzakelijk is.

Het behandelplan wordt met u doorgesproken voor de behandeling zelf van start gaat. Wat zijn de oorzaken van uw klachten en hoe worden deze door de osteopaat aangepakt? Het eerste consult wordt afgerond met de eerste stap in die behandeling.

De totale duur van het eerste consult (gesprek, testen, doorspreken behandelplan en eerste behandeling) is altijd een uur.

In de vervolgconsulten vindt een gesprek plaats over de resultaten van de behandeling, wordt tussentijds onderzoek verricht en wordt de behandeling voortgezet. Bij het vervolg kunt u kiezen voor consulten van een uur of desgewenst een half uur. Osteopathie Hereweg Groningen biedt u de mogelijkheid van maatwerk.

Vergoedingen osteopathie

Voor een osteopatisch consult heeft u geen verwijzing van een arts of specialist nodig.
De behandeling door een geregistreerd osteopaat ( D.O.) wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen bij een aanvullend pakket geheel of gedeeltelijk vergoed.

Klik hier 201124_Vergoedingenoverzicht_2021

De vergoeding uit het aanvullende pakket wordt niet beïnvloed door uw eigen risico.