De praktijk

Uw osteopaat

IMG_7011

Erik van Wattum D.O -MRO

Na het V.W.O. te hebben afgerond is Erik naar de Academie voor Fysiotherapie in Groningen gegaan. Enerzijds vanwege zijn belangstelling voor sport en beweging; anderzijds om mensen praktisch te kunnen helpen.

Na zijn studie fysiotherapie (1986-1991) heeft hij zich als (zelfstandig) fysiotherapeut gevestigd in Sögel, Duitsland. Binnen de fysiotherapie heeft hij zich sinds 1994 gespecialiseerd in de manuele therapie en de sportfysiotherapie.

Bij patiënten steeds terugkerende klachten vormden aanleiding voor Erik een aanvullende opleiding te willen volgen. Dit werd de osteopathie.

Hiervoor heeft hij gekozen omdat binnen de osteopathie het lichaam als één ondeelbaar geheel centraal staat. De verschillende lichaamssystemen worden in onderlinge samenhang benaderd. Niet alleen het bewegingsapparaat wordt in onderzoek en behandeling betrokken maar ook de organen en het fasciale systeem. Dit blijkt meerwaarde te hebben voor de behandeling van klachten van mensen.

Over zijn behandelwijze zegt Erik:

Met 20 jaar werkervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut en osteopaat in Duitsland en Nederland, sta ik garant voor een betrouwbare en veilige behandeling. Vakkennis en aandacht voor de patiënt zijn voor mij heel belangrijk.

In 2011 rondde Erik de vijfjarige opleiding tot osteopaat aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.) af. Zijn scriptie stond in het teken van de behandeling van specifieke kaakproblemen (tandenknarsen).

Sindsdien heeft hij zich in Groningen gevestigd als zelfstandig geregistreerd osteopaat.

In 2012 heeft hij een verdiepende training gevolgd met betrekking tot het fasciale systeem. Hier leest u meer over FDM

De praktijk

De behandelkamer

De behandelkamer

De praktijk is gevestigd aan de Hereweg 114 in Groningen. Osteopathie Hereweg is een ruime, modern ingerichte praktijk. Gelegen aan de Hereweg en dichtbij de ringweg is de praktijk makkelijk te bereiken. In de directe nabijheid van het pand zijn uitstekende parkeermogelijkheden aanwezig. Ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar.